The Truth About Antibiotics in Pork: What You Need to Know

De waarheid over antibiotica in varkensvlees: wat u moet weten

Als beenhouwer bij Spek & Boonen ben ik gepassioneerd door het kweken van varkens zonder antibiotica. Ik geloof dat dit de beste manier is om de gezondheid van de varkens, het milieu en de menselijke gezondheid te garanderen.

Ik weet dat veel mensen zich zorgen maken over het gebruik van antibiotica in de varkenshouderij. Ze zijn bezorgd over de ontwikkeling van antibioticaresistentie, wat een ernstige volksgezondheidsprobleem is.

Ik wil de waarheid over antibiotica in varkensvlees met u delen. Ik wil u helpen begrijpen waarom ik samenwerk met Porc Plein Air en hoe u kunt helpen een verschil te maken.

Wat zijn antibiotica?

Antibiotica zijn geneesmiddelen die worden gebruikt om bacteriële infecties te behandelen. Ze werken door bacteriën te doden of hun groei te stoppen. Antibiotica worden gebruikt in verschillende settings, waaronder ziekenhuizen, klinieken en thuis.

Antibioticagebruik in de varkenshouderij

Antibiotica worden in de varkenshouderij voor verschillende redenen gebruikt. Ze worden gebruikt om zieke varkens te behandelen, om de verspreiding van ziekten te voorkomen en om de groei te bevorderen.

Het gebruik van antibiotica in de industriële varkenshouderij is wijdverbreid. In de Europese Unie, bijvoorbeeld, krijgen ongeveer 60% van de varkens die voor consumptie worden gefokt antibiotica.

De impact van het gebruik van antibiotica in de industriële varkenshouderij

Het overmatig gebruik van antibiotica in de industriële varkenshouderij kan een aantal negatieve gevolgen hebben.

  • Het kan leiden tot de ontwikkeling van antibioticaresistentie. Wanneer bacteriën worden blootgesteld aan antibiotica, kunnen ze resistent worden tegen die antibiotica. Dit betekent dat de antibiotica niet langer effectief zullen zijn bij de behandeling van infecties.
  • Het kan het milieu schaden. Antibiotica kunnen het milieu vervuilen en ze kunnen ook nuttige bacteriën in de bodem en het water aantasten.
  • Het kan de menselijke gezondheid schaden. Antibioticaresistente bacteriën kunnen van dieren op mensen overgaan en ze kunnen ernstige infecties veroorzaken die moeilijk te behandelen zijn.

Waarom werken we samen met Porc Plein Air?

Porc Plein Air is een label dat garandeert dat de varkens op een duurzame en ethische manier zijn gefokt. De varkens worden buiten gehouden, hebben toegang tot frisse lucht en zonlicht en worden gevoed met een natuurlijk dieet. Ze krijgen geen antibiotica of hormonen.

We zijn trots om samen te werken met Porc Plein Air omdat we geloven dat dit de beste manier is om de gezondheid van de varkens, het milieu en de menselijke gezondheid te garanderen.

Hoe kunt u helpen?

Als u zich zorgen maakt over het gebruik van antibiotica in de varkenshouderij, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om te helpen.

  • Kies varkensvlees dat is gelabeld als Porc Plein Air of zonder antibiotica is gefokt.
  • Praat met uw slager over waar hun varkensvlees vandaan komt en hoe het is gefokt.
  • Steun boeren die hun varkens zonder antibiotica fokken.

Door deze keuzes te maken, kunt u helpen de gezondheid van onze planeet en onze eigen gezondheid te beschermen.

Ik ben trots op een beenhouwer te zijn die samenwerkt met Porc Plein Air. Ik geloof dat dit de beste manier is om de gezondheid van de varkens, het milieu en de menselijke gezondheid te garanderen. Ik hoop dat u zich bij mij voegt in het kiezen van varkensvlees dat zonder antibiotica is gefokt.

Terug naar blog