Slagerij Spek & Boonen
- Toegewijde slager -
- Ethisch geproduceerd vlees, gevogelte en wild -
- Huisgemaakte vleeswaren -
Eerlijk en traditioneel
Bij Spek & Boonen doen we meer dan het verfijnen van een oude
traditie: we starten een nieuwe. We kiezen resoluut voor eerlijk en ambachtelijk vlees, en gebruiken uitsluitend buitenloopdieren,
gekweekt door boeren met liefde voor het vak. Stoelend
op traditionele lokale technieken bereiden we al onze producten
ter plekke in onze slagerij, in kleine lagen om een optimale
kwaliteit te garanderen. Omdat smaak bij ons vooraf staat, laten
we onze vleeswaren tussen de drie weken en een maand rijpen:
dat geduld próéf je.
Kwaliteit ingrediënten
Elke dag levert Spek & Boonen weer het bewijs dat vlees niet
per se voorverpakt, slap en smakeloos moeten zijn. Bij ons kunt u terecht voor het echte werk: mooi vetdooraderd buitenloopvlees met karakter en smaak. We zijn er trots op dat we voor het bereiden van onze charcuterie, onze worsten en onze vleessalades, maar ook onze mayonaise en onze zuurkool, enkel de allerbeste ingrediënten gebruiken. En dat hoeft u echt geen halve maand te kosten: niet alleen ons vlees is eerlijk, onze prijs is dat ook.
Nieuwe pionier
Zaakvoerder Bjorn Boonen (°1977) woont twintig jaar in
Brussel, maar hij bracht zijn jeugd door op het Limburgse platteland. Als soort al ging hij mee wanneer zijn ouders in Ciney rundsvlees gingen kopen: de liefde voor kwaliteitsvol vlees werd dus met de paplepel ingegoten, en heeft hem uiteindelijk nooit meer verlaten. Niet tevreden met het alomtegenwoordige 'Belgisch witblauw' runderras en met het al net zo mager en vlak smakend varkensvlees, begon hij in zijn ondergeschikte carrière als chef te experimenteren met andere rassen en charcuteriebereidingen.
Bjorn werd een vurige verdediger van goed en eerlijk vlees: vanuit
die bezieling is Spek & Boonen geboren.