The Unselfish Butcher: Why You Should Buy Ethical Meat

De onzelfzuchtige slager: waarom u ethisch vlees zou moeten kopen

Wij zijn geen doorsnee slagerij

Het meeste vlees dat je in de supermarkt koopt, is afkomstig van varkens en kippen die nog nooit buiten hebben gelopen. Om die reden is het meeste vlees goedkoop, maar de prijs van dit vlees is te hoog voor onze planeet.

Tot voor kort was het merendeel van het vlees in supermarkten afkomstig van dieren die altijd binnen zijn. In feite is meer dan 90% van het varkensvlees en de eieren afkomstig van fabrieksboerderijen. Dit systeem is zeer belastend voor ons milieu. De voedingsindustrie draagt ​​momenteel meer broeikasgassen bij aan onze atmosfeer dan alle auto's, treinen en vliegtuigen in de wereld samen. Bovenop de milieukosten worden de meeste dieren die intensief worden grootgebracht, gehouden in erbarmelijke omstandigheden die dierenrechten, mensenrechten en milieuwetten schenden.

Heb je er wel eens bij stilgestaan ​​waar het vlees dat je in de supermarkt koopt vandaan komt? Deze vleessoort wordt geproduceerd in een industriële setting. Wat betekent dat? Het betekent dat duizenden dieren in een groot gebouw worden grootgebracht en geen toegang hebben tot frisse lucht of zonlicht. Veel van deze dieren zitten binnen opeengepakt met varkens en kippen die nog nooit een blauwe lucht hebben gezien. Bovendien worden deze dieren niet met het respect behandeld als ze verdienen, wat betekent dat ze veel pijn lijden. Omdat dit soort vlees met miljarden wordt geproduceerd, kan het heel goedkoop worden verkocht bij uw plaatselijke levensmiddelenwinkel. Maar de prijs die we hiervoor betalen is te hoog!

We hebben een nieuwe vleesrevolutie nodig. De vleesconsumptie neemt toe. Helaas is het meeste vlees afkomstig van varkens en kippen die binnen op betonnen vloeren zijn gehuisvest. Dit intensieve systeem wordt een van de grootste veroorzakers van klimaatverandering genoemd en heeft niet alleen gevolgen voor het milieu. Het heeft ook grote gevolgen voor het welzijn van dieren. We moeten iets veranderen!

Als het gaat om het nemen van morele beslissingen, is de beslissing om bio-industrie of vrije-uitloopteelt te ondersteunen een probleem waarmee elke vleeseter ter wereld wordt geconfronteerd. In de huidige samenleving bestaan ​​er twee fundamentele benaderingen als het gaat om de manier waarop dieren worden grootgebracht voor slacht en consumptie. Deze labels zijn "vrije uitloop" en "bio-industrie". De keuze die we maken tussen deze uitersten heeft een enorme impact. Ik ben hier om je alle informatie te geven over deze keuze, zodat je precies weet waar je achter staat.

U bent zich inmiddels waarschijnlijk bewust van de wijdverbreide dierenmishandeling in de vlees-industrie en hoe meer en meer mensen vlees willen consumeren dat ethisch verantwoord is. De waarheid wordt verteld; vlees-industrie is op geen enkele manier gunstig voor de dieren of enig ander levend wezen.

Vrije uitloopvee is totaal anders dan alle andere soorten. Om een ​​gezond en lang leven te leiden, moeten ze vrij kunnen rondlopen. Maar dat is ook de reden waarom deze runderen en kippen CO2 uit de atmosfeer opnemen. Omdat ze land nodig hebben om op te grazen.

De klimaatcrisis is een wereldwijd fenomeen, maar kan worden verzacht door veranderingen in menselijk gedrag. Het verminderen van de CO2-uitstoot en het besparen van natuurlijke hulpbronnen zijn beide belangrijke doelen voor de huidige samenleving. Minder vlees produceren is een grote keten in het verminderen van de koolstofuitstoot. Het is ook beter voor onze gezondheid en voor het milieu...

Het verschil tussen intensieve landbouw en extensieve landbouw is dat intensieve landbouw kunstmest moet gebruiken, dus er zullen meer gewassen zijn om hun dieren te voeden. Intensieve landbouw zorgt voor kunstmest op het land, die in onze rivieren en oceanen terechtkomt. Intensieve landbouw gebruikt groeihormonen en pesticiden om de eierproductie, de melkgift en het gewicht van hun kippen en andere dieren te verhogen. Intensieve landbouw beperkt zich niet alleen tot het voedsel dat we eten. Maar ook tot onze kleding, cosmetica, brandstoffen en het vervuilt ons milieu.

Extensieve landbouw biedt ruimte voor het vee om op natuurlijke wijze te grazen of voedsel te eten dat op een milieuvriendelijke manier is verbouwd. Zo houden we onze rivieren en oceanen schoon met geen gebruik van kunstmest en minder vervuiling door dierlijke mest.

Extensieve landbouw is een term die nauwelijks bekend is, hoewel het een van de meer vooruitstrevende manieren kan zijn om onze markt te verbeteren. Boeren gebruiken oogstmethoden die het land in een betere staat achterlaten zodra ze de gewassen hebben geoogst. De grond wordt nooit kaal gelaten en kale stukken land zijn normaal gesproken bedekt met gras. Zo krijgen dieren de ruimte om natuurlijk te grazen of voedsel te eten dat op een milieuvriendelijke manier is verbouwd. Zo zorgen we voor meer bio-diversiteit, minder gebruik van kunstmest en minder vervuiling door dierlijke mest.

Extensieve landbouw is een manier van landbouw waarbij grond op grote schaal wordt gebruikt voor landbouwdoeleinden. Deze vorm van landbouw is over het algemeen biologisch, met weinig input en is afhankelijk van hernieuwbare hulpbronnen, zoals vruchtbaarheid van dierlijke mest of compost op de boerderij. Dit type landbouw staat in contrast met intensieve landbouw, die veel chemicaliën, water, brandstof en arbeid gebruikt om hoge opbrengsten van afzonderlijke gewassen te produceren.

Koop ethisch vlees bij een slager, vermijd goedkoop vlees in supermarkten! Als je vlees van goede kwaliteit koopt bij de Spek & Boonen weet je waar het vandaan komt en hoe het gemaakt is. Het is allemaal humaan geproduceerd, zonder antibiotica of toegevoegde hormonen. U hoeft zich geen zorgen te maken over goedkope stukken vlees, want die zijn er niet!

Het meeste vlees dat in supermarkten wordt verkocht, is afkomstig van fabrieksboerderijen waar de dieren onder erbarmelijke omstandigheden worden gehouden. In plaats van deze bedrijven te steunen, moet u ethisch winkelen en vlees kopen bij een lokale slager met vrije uitloop. Ik zeg altijd tegen mensen dat ze geen goedkoop vlees in supermarkten moeten kopen en dat is simpelweg omdat dat in deze tijd de beste manier is om ethische slagers te steunen. Het zal supermarkten alleen maar aanmoedigen om goed met boeren en het milieu om te gaan als we allemaal nee zeggen tegen hun eindeloze aanbod van goedkoop vlees.

Ik begon mijn winkel om te proberen een verschil te maken en als onderdeel van de oplossing niet het probleem. Het probleem is er een van bewustwording. Vlees maakt zo'n groot deel uit van de voeding van mensen (zelfs vegetariërs) en velen van ons hebben geen idee waar dit vlees vandaan komt of hoe het is geproduceerd.

Terug naar blog