
Slagerij Spek & Boonen
- Toegewijde slager -
- Ethisch geproduceerd vlees, gevogelte en wild -
- Huisgemaakte vleeswaren -
Eerlijk en traditioneel
Bij Spek & Boonen doen we meer dan het verfijnen van een oude traditie: we starten een nieuwe. We kiezen resoluut voor eerlijk en ambachtelijk vlees, en gebruiken uitsluitend buitenloopdieren, gekweekt door boeren met liefde voor het vak. Stoelend op traditionele lokale technieken bereiden we al onze producten ter plekke in onze slagerij, in kleine oplagen om een optimale kwaliteit te garanderen. Omdat smaak bij ons voorop staat, laten we onze vleeswaren tussen de drie weken en een maand rijpen: dat geduld próéf je.
Kwaliteitsingrediënten
Elke dag opnieuw levert Spek & Boonen het bewijs dat vlees niet per se voorverpakt, slap en smakeloos hoeft te zijn. Bij ons kunt u terecht voor het echte werk: mooi vetdooraderd buitenloopvlees met karakter en smaak. We zijn er trots op dat we voor het bereiden van onze charcuterie, onze worsten en onze vleessalades, maar ook van onze mayonaise en onze zuurkool, enkel de allerbeste ingrediënten gebruiken. En dat hoeft u echt geen half maandloon te kosten: niet alleen ons vlees is eerlijk, onze prijs is dat ook.
Nieuwe pionier
Zaakvoerder Bjorn Boonen (°1977) woont twintig jaar in Brussel, maar hij bracht zijn jeugd door op het Limburgse platteland. Als kind al ging hij mee wanneer zijn ouders in Ciney rundsvlees gingen kopen: de liefde voor kwaliteitsvol vlees krijg hij dus met de paplepel mee, en heeft hem nooit meer verlaten. Niet tevreden met het alomtegenwoordige 'Belgisch witblauw' runderras en met het al net zo mager en vlak smakend varkensvlees, begon hij in zijn carrière als chefkok te experimenteren met andere rassen en charcuteriebereidingen. Bjorn werd een vurige verdediger van goed en eerlijk vlees: vanuit die bezieling is Spek & Boonen geboren.